Informatii utile despre chiuvetele de granit BLANCO

 

Care este diferenta intre o chiuveta de granit si una de inox?

Chiuvetele produse din inox au o singura prezentare, aceea in culoarea inoxului. Chiuvetele BLANCO din granit sunt disponibile in mai multe dimensiuni, culori, forme si modele, sunt mai rezistente la actiuni mecanice si zgarieturi decat inoxul, au mai multe variante de montare (sub blat, la nivelul blatului sau pe blat ), ceea ce ofera numeroase avantaje in ceea ce priveste optiunile de organizare si design al mobilierului de bucatarie.

 

Cine produce chiuvetele BLANCO?

Chiuvetele sunt fabricate de BLANCO Germania, una dintre companiile apreciate la nivel international pentru calitatea si durata in timp a produselor sale. Chiuvetele sunt rezultatul unei munci indelungate in laboratoare de specialitate din Germania, unde ingineri si specialisti in materiale au studiat si testat cele mai potrivite aliaje si materii prime care sa ridice standardul chiuvetelor si accesoriilor acestora. Rezultatele acestor cercetari ale specialistilor Blanco s-au concretizat in produse pentru folosinta indelungata, rezistente in timp si la uzura si usor de intretinut. Produsele germane BLANCO au un raport calitate – pret exceptional.

 

De ce sunt mai bune chiuvetele de granit decat cele fabricate din materiale precum portelanul sau fonta?

Producatorii germani de la BLANCO recomanda Silgranit® PuraDur® II datorita avantajelor multiple ale acestui material, comparand acesta cu celelalte doua. In primul rand este mult mai usor decat fonta sau portelanul, este mult mai rezistent la zgarieturi, rezista la temperaturi de pana la 280 grade, nu se pateaza si nu se ciobeste. Granitul este un material foarte fin, igienic, cu o textura care faciliteaza alunecarea cu usurinta a apei rezultate din scurgerea vaselor.  Ele sunt mai stabile UV si mai rezistente la pete decat chiuvetele din portelan si fonta.

 

Ce este SILGRANITUL?

Chiuvetele BLANCO Silgranit® PuraDur® II au in consistenta 80% granit (granule fine deQuartz natural) combinat cu compusi acrilici, ceramici, particule de teflon si pigmenti de colorare, oferindu-le caracteristici de de maxima performanta si unicitate. Granitul este o roca recunoscuta pentru duritatea si rezistenta sa, chiuvetele BLANCO Silgranit® PuraDur® II fiind astfel o investitie garantata pe termen foarte lung.

 

Cat este de rezistent este Silgranit® PuraDur® II la temperaturi inalte si zgarieturi?

Proprietatile unice ale acestui material, confera chiuvetelor de granit BLANCO calitati deosebite de rezistenta mecanica la lovire, taiere si zgariere, precum si rezistenta termica de pana la 280°C. Este mai dur decat Quartz-ul care compune in proportie de 80 % masa unei chiuvete din Da, Silgranit® PuraDur® II, Topaz, Corondum si Diamant.

 

Cat de usor se intretin chiuvetele din granit?

Intretinerea este foarte usoara datorita impactului redus pe care factorii externi (obiecte tari care cad in chiuveta, lichide cu agent puternic de colorare, obiecte fierbinti etc.) il pot avea. Totusi, daca pe chiuveta apar diferite urme acestea sunt indepartate usor cu produsele de curatare standard sau cu Blancoactiv, recomandat de producator.

 

Folosirea indelungata determina decolorarea?

Datorita procesului tehnologic folosit in timpul fabricarii, Silgranit® PuraDur® II are culoare uniforma in toata masa materialului, astfel ca aceasta nu este degradata de factori externi (curatare, abraziune, temperaturi inalte etc). Nici macar expunerea la soare nu afecteaza culoarea chiuvetelor din Silgranit® PuraDur® II.

 

Sunt situatii in care pot aparea urme sau linii negre pe chiuveta?

Da, pot aparea astfel de situatii, provocate de frecarea fundului oalelor, tigailor sau tavilor de chiuveta.

 

Cum se indeparteaza aceste urme?

Urmele de indeparteaza usor cu un burete de curatare si apa sau folosind produse standard de curatare de la Blanco.

 

Este SILGRANITUL un materiale certificat si patentat?

Chiuvetele BLANCO Da, Silgranit® PuraDur® II sunt recunoscute ca si produse unice. Materialul Silgranit® PuraDur® II , din care sunt realizate chiuvetele de bucatarie Blanco, este detinator a sapte brevete internationale si numeroase certificari acordate de institutii de standardizare. BLANCO detine 7 patente exclusive pentru SILGRANIT® PuraDur® II, fapt care face acest material sa fie unic in lume. Aceasta este confirmata de cele 3 certificate de calitate neutre de la LGA Nüremberg.

 

Informatii utile despre Chiuvete din inox

 

Pot aparea in timp urme de rugina?

Produsele din inox BLANCO „NU” sunt afectate de rugina.

Pentru a evita orice posibilitate de acest fel, exista recomandari de utilizare si intretinere a chiuvetelor din inox:

  •          curatati chiuveta in mod regulat astfel incat sa nu existe urme de murdarie sau calcar
  •          evitati folosirea produselor care au in componenta clor (sau e mentionat pe etichete ca hipoclorit de sodiu) sau acid clorhidric
  •          daca folositi produse de curatat din sarma, alegeti acele tipuri de produse din otel inoxidabil, pentru a evita formarea ruginei si a petelor de rugina
  •          nu lasati in chiuveta, timp indelungat, lichide cu un continut ridicat de sare,
  •          nu lasati in chiuveta obiecte din fier care sunt expuse procesului de ruginire in contact cu apa
  •          nu vopsiti niciun fel de produse in chiuveta.

 

Este inoxul mai dur decat ceramica?

Desi ceramica pare mai fragila decat inoxul 18/10, nu este asa. Inoxul se zgarie mai usor decat ceramica. Insa inoxul este mai elastic si nu se crapa la fel de usor ca si ceramica.
 

Din ce cauza apar pete pe chiuveta de inox?

Acestea sunt cauzate de cele mai multe ori de calcar, in functie de duritatea apei. Calcarul are proprietatea de a retine murdaria. Astfel ca, pe termen lung, daca nu se curata corespunzator, pe chiuveta de inox pot aparea pete.

 

Cum evitam aparitia petelor si cum le curatam?

Ca sa nu apara pete, va recomandam sa curatati chiuveta dupa fiecare folosire. Nu lasati in chiuveta urme de murdarie, resturi alimentare, obiecte care pot rugini. Este indicat ca, dupa curatarea chiuvetei, sa o stergeti pana ramane uscata. Evitati in acest fel  depunerile de calcar care se pot transforma in depozite de calcar. Daca apar totusi pete, exista produse speciale pentru curatarea suprafetelor din inox care va pot fi de folos in indepartarea urmelor.

 

Se livreaza impreuna cu chiuveta si chitul de scurgere?

Da, la fiecare chiuveta se livreaza si chitul de scurgere (ventil si sifon).

 

Chiuvetele au din fabrica garnitura de silicon montata pe chiuveta?

Da, au garnitura de silicon montata din fabrica doar chiuvetele din inox care nu sunt din gama economic. Cele din gama economic au garnitura de silicon impachetata cu chitul de scurgere si va recomandam sa o monteze o persoana autorizata.

Chiuvetele din Silgranit® PuraDur® nu au garnitura de silicon.

 

Putem monta noi chiuveta?

Recomandari pentru montaj si intretinere:

  •          lasati partea de instalare in grija unei persoane autorizate
  •          la curatarea si ingrijirea chiuvetei evitati contactul cu suprafete ascutite sau abrazive
  •          la un debit redus al apei se recomanda spalarea si clatirea capului de baterie
  •          pentru a preveni defectarea bateriei (debit scazut, scurgeri) si aparitia de calcar pe suprafata chiuvetei recomandam instalarea unui filtru de impuritati intre ventilul de colt si furtunul de legatura.

 

Pentru mai multe detalii despre chiuvetele BLANCO asteptam sa ne contactati – vanzari@protege.ro.


Compara 0