Aparitia, combaterea si prevenirea calcarului

Cu toții știm cât de dificilă este lupta cu diversele depuneri care apar pe aparatura sau mobila din casă. Indiferent de cât suntem de atenți în ceea ce privește îngrijirea obiectelor din jurul nostru, de multe ori observăm că păstrarea valorii estetice devine o adevărată provocare. În special atunci când nu putem elimina sursa depunerilor. Pentru că în majoritatea cazurilor, calcarul, prezent în apa dură, este cel care ne dă de furcă. Iar când vine vorba despre eliminarea calcarului, procesul este unul complicat. În cazul în care și-a făcut apariția pe instalațiile sanitare din casa ta și nu știi cum să îl îndepărtezi, vei învăța prin acest articol.

Ce înseamnă apă dură?

Termenul de apă dură se folosește în cazul apei care conține o cantitate mare de minerale. Aceste minerale sunt în principal săruri de calciu și magneziu, iar cu cât cantitatea lor este mai mare, cu atât duritatea apei crește. Apa dură reduce puterea de curățire a detergentului și lasă pe suprafețele cu care intră în contact depuneri de minerale, numite și depuneri de calcar.

Cum apare calcarul pe suprafețele instalațiilor sanitare sau aparaturii electrocasnice?

Calcarul este un nămol mineral care apare în timpul încălzirii, fierberii și evaporării apei dure, care conține cantități mari de săruri de calciu și magneziu solubile. De aceea, este cel mai dăunător lucru pentru aparaturii în care apa este supusă unui "tratament termic": incalzitoare, fiare de călcat, cazane sau aparate de cafea. De asemenea, este o problemă pentru baterii, chiuvete și dușuri, pentru că stratul albicios se depune pe suprafață și, prin urmare, provoacă distrugerea acestora.

Nici chiar utilizarea stațiilor individuale și filtrelor de tratare a apei nu rezolvă această problemă, deoarece eliminarea completă de minerale din apă nu este posibilă. Filtrele și tratarea apei pot reduce în mică parte rata de acumulare de sedimente, dar nu le elimină în întregime. Este un proces complet natural și inevitabil.

Cum pot preveni depunerile de calcar?

Prevenirea include toate măsurile luate pentru a împiedica formarea depunerilor de calcar pe echipamente, apărarea împotriva consecințelor nedorite sau a pierderii valorilor estetice ale obiectelor. Acestea sunt acțiuni anticipate care, aplicate, facilitează îngrijirea sistematică a chiuvetelor, bateriilor și aparaturii electrocasnice, prelungindu-le viața.

În cazul în care nu se ia nicio măsură, acestea vor fi afectate din punct de vedere estetic și vor trebui supuse curățării frecvente. Prin urmare, producătorii de echipamente folosite în contact cu apa, recomandă utilizarea de produse care dizolvă depozitele formate pe suprafețele lor, le prelungesc durata de viață și le redau calitățile estetice. Pe piață există o mulțime de produse chimice folosite la eliminarea depunerilor de calcar, dar, în funcție de tipul instalației sanitare, este indicată utilizarea produselor de întreținere recomandate de producători, produse ale căror eficiență a fost dovedită.

Foarte importantă este utilizarea sistematică a soluțiilor care dizolvă depunerile calcaroase, înainte de a fuziona permanent cu suprafața. Astfel, în cazul bateriilor și chiuvetelor de la Blanco se recomandă folosirea BLANCO ANTIKALK sau BLANCO ACTIV, produse de întreținere proiectate special pentru a se potrivi materialelor din care sunt compuse chiuvetele și bateriile. Acestea elimină zgârieturile, depunerile de calcar, amprentele, rugina și decolorarea.

De ce să utilizez BLANCO ANTIKALK?

  • Îndepărtează petele și calcarul.

  • Acționează fără alte soluții de curățare.

  • Se aplică, se lasă la acționat și se îndepărtează prin clătire.

  • Utilizare ușoară pentru toate suprafețele de baterii și chiuvete Blanco.

  • Ecologic pentru că este biodegradabil.

Blanco Antikalk

De ce să utilizez BLANCO ACTIV?

  • Îndepărtează petele de cafea, ceai și fructe.

  • Acționează fără alte soluții de curățare.

  • Se dizolvă în apă, se lasă la acționat și se îndepărtează cu usurință prin clătire.

Blanco Activ

Sursa imagini: http://bit.ly/1Hp1lTl

Postat in 2015-07-10 Informatii utile 0 2863

Lasa un comentariuLeave a Reply

Trebuie sa fi logat pentru a posta un comentariu.

Arhiva

Categorii

Ultimele comentarii

Nu exista comentarii

Cautare blog

Compara 0
Anterior
Urmatorul